Efterrätten på nyår

Förberedelsen av efterrätten till nyårs firande 🙂 Vi gjorde eget glass, ska berätta hur man gör detta.

Ingredienserna som du behöver är (8 portioner):
4 äggulor
1 dl florsocker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl grädde
Fyllning:
Mangosorbe
Garnering:
Mynta och färska fikon

Rör om äggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten. Häll smeten i en rund form, ca 3 liter. Pressa ut glassen med hjälp av en mindre rund form ca 1 liter, så att den täcker botten och sidorna. Frys glassen 1-2 timmar. Ta ut glassen och ta bort den lilla formen.

Fyll hålrummet med sorbet. Täck med plast och ställ tillbaka i frysen i 2 timmar eller längre. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat. Låt stå i kylen ca 1 timme. Garnera med fikon och mynta.

Det var inte svårt att göra, det enda problemet för oss var att hade inga runda former utom dessa i glas. Vilket gör att glassen fastnar hårdare och skit svårt att få ut den hel på fatet, vilket tog skit länge och resulterade med att den smälte självklart. Blir och skaffa plast skål i mindre form, för vi ville inte göra en stor som i receptet utan vi gjorde halva portionen för två personer.

Såhär blev det 😦 Inte snyggt som hade önskat mig, men det var skit gott 😛 Ska göra detta fler gånger, men skaffa små plast skålar i stället 😉 Men rekommenderar att testa och hoppas ni lyckas bättre än vi.

Annonser

~ av micorazoon på 03 januari 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: