Handkirurgen i Stockholm

Vet inte om ni kommer ihåg när jag klagade på smärtan i min högra handled tidigare i år?? Var då och visade handen för en handkirurg och bad dom skicka en remiss till Stockholm var min handkirurg jobbar nuförtiden istället för Lund var hon jobbade innan.

När jag kom hem från höft operationen så hade jag en väldigt stor hög med brev som hade kommit och då hade jag fått kallelse till min handkirurg Marianne. Kan ni gissa när jag hade tiden till henne? Hade fått tid till henne den 26 juli och det är min födelsedag, visst att egentligen gör det väll inget när jag har tid.

Men ändå  så är det inte så kul och få en tid då man fyller år, typiskt och inget jag skulle boka om och speciellt inte när hon är specialist och svårt att få tider. Det var bara stiga upp sjukt tidigt och fixa i ordning sig och sen började köra i god tid för Stockholm och trafiken på morgonen, då kan man få köa länge.

Handkirurgen Marianne var jätte glad när hon kom och det var min tur, det var så kul när hon ” åååååhh Heidi, det är härligt och få se dig att det var länge sen sist!!!! ” Vi hade mycket och prata om och tittade på röntgen bilderna på handen. Och det är ulna leden som skrapar mot dom små lederna och det innebär att man måste operera handleden och slipa bort ca 0,5 cm från ulnan.

Då ska den inte bråka med mig efter det.. *knack knack knack* och min tumme i högra handen ”hänger” eller är som böjd ner, svårt och förklara. Men nu när den är som inåt så kan jag inte röra tummen uppåt, vilket gör att kan inte öppna handen lika mycket som vänstra och det gör att grepp förmågan är inte lika bra som vänstra handen.

För att jag ska kunna röra på tummen upp och ner så opererar hon in protes i tummen, vilket gör att efter träning så har jag bättre grepp förmåga med. Marianne har gjort exakt likadant i min vänstra handled och tumme, vilket har varit och är bra 🙂 Förstod ni alls min förklaring?? :S

Benet på högra sidan, alltså den smala och den kallas för ulna.

Annonser

~ av micorazoon på 15 augusti 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: